Dior Mens Paris by Antonio Virga Architecte + Dior Men

French fashion house Dior Homme has a new home in this exquisite 19th century Parisian building recently reinvigorated by Italian studio Antonio Virga Architecte.

Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_01 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_02 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_03 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_04 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_05 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_06 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_07 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_08 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_09 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_10 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_11 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_12 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_13 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_14 Share-Design-Blog_Dior-Mens-Paris-by-Antonio-Virga-Architecte-and-Dior-Men_15

Antonio Virga Architecte collaborated with Dior’s architecture department to renovate the creative space of Dior Homme – the menswear division of the fashion house. Situated on a triangular site between Rue de Marignan and the Impasse Bourdin passageway in Paris’ 8th Arrondissement, the building houses the offices and haute-couture workshops for Dior Homme.

Split over five levels and 1,500 square metres, the renovation brings a minimalist aesthetic that is continued throughout the building. Floor-to-ceiling glass panels encased in black powder coated steel frames line the L-shaped addition that is raised a few steps above the timber terrace. A large skylight with black diamond-patterned mullions disrupts the timber decking, providing an abundance of natural light to the floor below.

The reception is kept minimal, with just a concrete desk in front of the Dior logo mounted on the white walls that continue throughout the building. The curve of the spiral staircase that wraps around the original lift shaft is accentuated with a black band.

“The elevator shaft is stripped and now displays its original grid as a tribute to the history of the place,” said the studio.